Stadiongrund ved Øresund i Helsingør – Meddelelse om arkitektkonkurrence (parallelopdrag) med prækvalifikation

Information

8/16/2019 12:20 PM (GMT+02:00)

Buyer

Helsingør Kommune Helsingør Kommune
Eva Rostgaard-Hansen Eva Rostgaard-Hansen
Stengade 59
3000 Helsingør
Denmark
64502018

Short description

FRIST FOR KOMMENTARER ER 6. SEPTEMBER 2019

Baggrund og formål:
Helsingør Kommune har sat gang i en byudviklingsproces for det gamle stadionområde ved Nordre Strandvej i Helsingør centrum. Byudviklingsområdet er anlagt i 1920’erne som byens fritidsanlæg med idrætsfaciliteter og bypark med restaurant, udendørs events og rekreative aktiviteter. I fremtiden skal området rumme boliger i sammenhæng med parken, når størstedelen af idrætsfaciliteterne flyttes til nye placeringer i byen.

Områdets udvikling tager afsæt i et bredt politisk samarbejde og i dialog med områdets interessenter og naboer. Konkretiseringen af byudviklingen skal ske gennem en arkitektkonkurrence (parallelopdrag), hvor områdets kvaliteter, bindinger og muligheder samt markedshensyn er tænkt ind.

Det er målet at sikre langtidsholdbare og realiserbare løsninger og at sikre en bebyggelse, der spiller optimalt sammen med omgivelserne.
 
Området:
Byudviklingsområdet er beliggende kystnært i den nordvestlige del af Helsingør. Området er ca. 115.000 m2. Heraf er ca.100.000 m2 beliggende på landsiden af Nordre Strandvej. Området rummer i dag stadionarealer, parkarealer og det fredede fortidsminde Lappestens Batteri. Af de 100.000 m2 kan ca. 60.000 m2 udvikles med boliger. På vandsiden af Nordre Strandvej ligger ca.15.000 m2 som i dag rummer badmintonhal og tennisbaner, og dette område skal også i fremtiden rumme idrætsfaciliteter.

Byudviklingsområdet indgår i Nationalpark Kongernes Nordsjælland og er omgivet af blandt andet Marienlyst Slots romantiske have, Helsingør Ferieby, kysten, Hotel Marienlyst og ældre bykvarterer som Nationernes Allé. I lidt længere afstand ligger havnen, Kronborg og den historiske bykerne.
 
Konkurrencen:
Helsingør Kommune forventer i efteråret 2019 at udskrive en arkitektkonkurrence (parallelopdrag) for en samlet bebyggelsesplan, med høj vægt på sammenhængen med det omkringliggende landskab og bymiljø.

Konkurrencen indledes med en prækvalifikation. På baggrund heraf udpeges tre teams til at deltage i en konkurrenceproces, med workshops med politisk involvering og en dommerkomité. Efter hvert dialogmøde vil der være mulighed for at afgive et revideret forslag. De tre deltagende teams vil blive honoreret for deltagelsen. Konkurrencen afsluttes med en offentlig kåring.

Vinderen af parallelopdaget tilbydes en kontrakt med Helsingør Kommune om bearbejdning af vinderforslaget på baggrund af dommerkomiteens bemærkninger. Vinderforslaget vil danne grundlag for lokalplan og grundsalg.

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00