Karriereveiledning for nyankomne

Information

23.09.2015 10:56 (GMT+02:00)
03.11.2015 12:00 (GMT+01:00)
No
No

Buyer

Tromsø Kommune Tromsø Kommune
Stig Arve Nordby Stig Arve Nordby
Rådhusgata 2
9008 TROMSØ
Norwegen
940101808

Closing date has passed.

Short description

Ukentlig tilbud i første halvår av introduksjonsprogrammet. Vil inngå i ukentlige tilbud på 10 t, etter samordning mellom leverandørene.

Målsetningen med tiltaket er at deltakerne skal bli bevisst egne ressurser og egenskaper, og se dette i sammenheng med sine muligheter og målsetning for introduksjonsprogrammet. Karriereveiledningen skal bidra til at den enkelte er myndiggjort i sine valg for videre yrkesdeltakelse eller utdanning.

Metodisk tilnærming

Tiltaket bygger på løsningsfokusert tilnærming og følger modulene til veiledningsmodellen ”Innsyn gir utsyn”. Det forutsettes at leverandøren har kompetanse innenfor denne veiledningsmodellen, og kan bidra til å videreføre denne til co-veiledere og deltakere i ressursgruppen.

Innsyn gir utsyn er bygd opp av 12 moduler:

1             Bli kjent

2             Ressurser

3             Roller og identitet

4             Tankens kraft

5             Selvtillit og selvfølelse

6             Yrke og utdanning

7             Valg og endring

8             Motivasjon

9             Nettverk

10           Mål og CV

11           Søknad og presentasjon

12           Oppsummering og våpenskjold

 

Veiledningen foregår i grupper av ca 12 personer i hver gruppe. Det er ønskelig at det gjennomføres tre grupper parallelt. Veiledningen blir gitt av en hovedveileder, en co-veileder og en morsmålsstøtte fra ressursgruppen.

 

Opplæring og videreføring

Leverandøren forplikter seg til å ha opplæringsdager for co-veiledere og morsmålsstøtte. Opplæringen vil foregå over to dager, og leverandøren sørger for lokaler og materiell til dette.

Formålet med opplæringen er å sikre at co-veileder og morsmålsstøtte er kjent med metodikken, og at det på sikt vil være aktuelt at disse kan avholde egne gruppeveiledninger, under veiledning av leverandør.

Samarbeid og rapportering

Det forutsettes at leverandøren deltar på samarbeidsmøter og har ett tett samarbeid med d en enkelte deltakers programkoordinator. Sistnevnte for å sikre at alle involverte parter er bevisst hovedmål på den individuelle planen til den enkelte og bidra til veiledning gis i tråd med denne.

Det skal foretas evaluering etter hver gjennomførte gruppe, og denne skal formidles til Flyktningtjenesten.

Leverandøren vil kunne bli bedt om å være organisator for ”avklaringsteam”, bestående av de mest aktuelle aktørene i samarbeidet rundt den enkelte deltakers individuelle plan.

 gir et omfang på 36 uker totalt.

 

Dynamic documents from main tender

Mercell Germany

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 60
Mercell Germany | Askekroken 11, 0277 OSLO, Norwegen