Anskaffelse av tiltak i introduksjonsprogram Tromsø Kommune

Information

02 - Contract Notice
Offenes Verfahren
23.09.2015 10:55 (GMT+02:00)
03.11.2015 12:00 (GMT+01:00)

Buyer

Tromsø Kommune Tromsø Kommune
Stig Arve Nordby Stig Arve Nordby
Rådhusgata 2
9008 TROMSØ
Norwegen
940101808

Closing date has passed.

Short description

Beskrivelse

Utlysningen gjelder kjøp av tjenester som skal inngå som tiltak i introduksjonsprogrammet til Tromsø kommune.  Interessert leverandør kan legge inn tilbud på hele tiltaksporteføljen, eller kun deler av den.

Introduksjonsprogrammet i Tromsø kommune

I henhold til lov om introduksjonsordning og norskopplæring for nyankomne innvandrere § 3, skal kommunen sørge for introduksjonsprogram til nyankomne innvandrer som er bosatt i kommunen. Introduksjonsordningen er det viktigste virkemiddelet for kvalifisering av nyankomne flyktninger og deres familie. Målet med deltakelse i introduksjonsprogrammet er å gi grunnleggende ferdigheter i norsk, grunnleggende innsikt i norsk samfunnsliv, samt å forberede for deltakelse i yrkeslivet og/eller utdanning.

Introduksjonsprogrammet skal minst inneholde norskopplæring, samfunnskunnskap og tiltak som forbereder til videre opplæring eller tilknytning til yrkeslivet. Hver deltaker skal ha et individuelt tilpasset introduksjonsprogram, basert på vedkommende sin bakgrunn og forutsetninger. Programmet skal være helårlig og på fulltid, hvilket innebærer at deltakere skal ha tilbud 37, 5 t pr uke og programmet skal ikke følge skoleruten. Deltakerne har rett til fem uker ferie pr år, og dette er fordelt til fire uker på sommer, og fem dager i forbindelse med jul og nyttår.

Flyktningtjenesten i Tromsø har ca 300 deltakere i introduksjonsprogram. Kommunens delegasjonsreglement gir Voksenopplæringen i kommunen ansvar for opplæring i norsk og samfunnskunnskap, og dette skal derfor holdes utenfor kjøpet. Flyktningtjenesten har ansvar for innhold i programmet utover dette, og koordinering av tiltak for den enkelte. Tiltakene skal nedfelles i den enkeltes individuelle plan (introduksjonslovens § 6), og denne blir dermed retningsgivende for den enkeltes kursdeltakelse.

Samarbeidsavtalen som foreligger mellom Voksenopplæringen og Flyktningtjenesten gir Flyktningtjenesten ansvar for tiltak utover norskopplæringen. Enhetene har videre fordelt skoleåret slik at Flyktningtjenesten har ansvar for fulltidstilbud i de uker hvor Voksenopplæringen er stengt.  Videre er kommunens modell for program slik at ved oppstart skal Flyktningtjenesten sørge for tiltak 10 timer pr uke. Videre har enheten ansvar for det arbeidsrettede løpet i programmet, og må derfor ha arbeidsrettede tiltak på år to som gir fulltidsdeltakelse.

 

Tidspunkt, plassering og materiell

Tidspunkt for kurs som skal avholdes i skolens ferier, avhenger av kommunens skolerute det aktuelle året. Kurs som skal avholdes for ny oppstartede deltakere i program vil være på siste del av onsdag og hele torsdag hver uke. Dette vil fastholdes det første året deltakerne er i program. Videre vil det arbeidsrettede løpet starte på år to, og her vil det være snakk om fulltids deltakelse hver dag, gjennom hele året.

Tiltaksarrangør må stille med lokaler for de aktuelle kursene/tiltakene, og kursstedet bør ligge i Tromsø sentrum.

Alle tiltak skal gjennomføres på dagtid og skal utgjøre til sammen 7,5 t pr dag. Ved tiltak som har mer nettverksbyggende karakter og et formål om inkluderende aktivitet sammen med øvrig befolkning i kommunen, vil disse kunne foregå på ettermiddagstid. Dette må imidlertid være avklart med deltaker, og være nedfelt i deltakers individuelle plan.

Tiltaksarrangør må fremskaffe nødvendig kursmateriell.

Gruppesammensetning i kursene

Deltakerne i programmet har ulikt morsmål. Pr i dag er sammensetningen slik at de største språkgruppene er tigrinja, somali, arabisk, dari og farsi. Det forventes at det benyttes tolk eller personer fra ressursgruppen i opplæringen for de som har behov for det.

Deltakerne har ulikt nivå på medbrakt kompetanse, hvor det vil bredden vil være fra analfabeter til personer med universitetsutdannelse.

Gruppesammensetningene må avgjøres med bakgrunn i språknivå, medbrakt kompetanse og tolkebehov. Eks vil dette praktisk gi seg utslag i at ett datakurs må ha fire grupper i fire ulike rom pga språksammensetning og medbrakt datakompetanse.

Fleksibilitet

Flyktningtjenesten bosetter flyktninger gjennom hele året. Videre kan opplæringsbehov i målgruppen variere, både ut fra nasjonalitet og morsmål, medbrakt kompetanse og målsetning for programmet. Kursleverandør bør derfor være fleksibel ifht. inntak, gruppesammensetning og innhold i kurs, slik at dette kan justeres i takt med behovet som til enhver tid finnes i målgruppa.

Det kan også være at bosetting i en periode har ankomst enn i andre perioder, slik at det kan være at gruppestørrelse og tidspunkt for oppstart av kurs må forskyves, eller at det eventuelt må startes en ekstra gruppe. Slike endringer vil da avklares med oppdragsgiver underveis.

Det tas også forbehold om at kommunestyret kan vedta økt bosetting de neste årene, og at antall derfor vil være høyere enn det som er angitt her.

Kompetansekrav til leverandør

Leverandøren må besitte, eller fremskaffe underleverandører som besitter, kompetanse på de ulike tema for kursene.

I tiltak som har uttalte språkstøttende tjenester, er det et krav at personell som skal ivareta denne delen av tiltaket, har formell pedagogisk kompetanse.

Tiltakenes målsetning

Alle tiltakene som er en del av programmet skal bidra til å styrke deltakerens mulighet for overgang til arbeid/utdanning og selvstendig samfunnsdeltakelse og økonomistyring. Alle kurs/tiltak må derfor innholdsmessig kunne underbygge en slik målsetning. Kursene må tilpasses deltakernes kompetanse, og alle kurs må ha målsetning om økte norskkunnskaper.

Fraværsføring og attestering av timelister

Tiltaksarrangør forplikter seg til å føre en god og fullstendig fraværsoversikt, som oversendes Flyktningtjenesten den 30. hver måned. Oversikten må vise deltakelse for den enkelte hver time, da dette danner grunnlag for eventuell trekk i introduksjonsstønad.

Tiltaksarrangører må attestere på den enkeltes timelister. Dette innebærer at deltaker selv skal fylle ut sin timeliste, og denne fraværsføringen skal sjekkes med tiltaksarrangørens registreringer, for deretter å attestere på den enkeltes timeliste. Flyktningtjenesten vil vurdere dokumentasjon for fravær, og om fravær er gyldig. Tiltaksarrangør skal kun dokumentere/attestere på tilstedeværelse.

For  ”Inkluderings- og nettverksaktiviteter” vil deltaker ha med seg en aktivitetslogg som arrangør må kvittere i for å dokumentere deltakelsen.

Lots

In order to participate in one or more of the listed lots, click on the lot itself. On the specific lot you can show your interest and continue the tender proces.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
Vedlegg 1 Forbehold og taushetsbelagte opplysninger.doc 29 KB
Vedlegg 2 Egenerklæring om lønns- og arbeidsvilkår.docx 20 KB
Vedlegg 3 Spesielle innkjøpsvilkår.docx 42 KB

Dynamic documents

Name
Konkurransegrunnlag

Mercell Germany

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 60
Mercell Germany | Askekroken 11, 0277 OSLO, Norwegen