Viru Keemia Grupp AS. VKG tootmisterritooriumi kaabli- ja toruestakaadide osaline lammutamine – kasutuseta kommunikatsioonide demonteerimine

Information

09.10.2022 21:01 (GMT+02:00)
14.10.2022 15:00 (GMT+02:00)
No
No

Buyer

VIRU KEEMIA GRUPP AS VIRU KEEMIA GRUPP AS
Inna Revjakina Inna Revjakina
Järveküla tee 14
30328 Kohtla-Järve
Estland
10490531

Closing date has passed.

Short description

Ettevõtte nimetusViru Keemia Grupp AS

Tsehhi, seadme või osakonna nimetusHaldusosakond

Hanke nimetusVKG tootmisterritooriumi kaabli- ja toruestakaadide osaline lammutamine – kasutuseta kommunikatsioonide demonteerimine

Hanke eest vastutav isik (ees- ja perekonnanimi, telefon, e-post)

Marko Viimsalu, marko.viimsalu@vkg.ee,
tel. 517 8746
Hankemenetluse liik Avatud

Hankeobjekti tehniline kirjeldus Hangitakse:
VKG tootmisterritooriumil asuvate kaabli- ja toruestakaadide osaline lammutamine – kasutuseta kommunikatsioonide demonteerimine.
Estakaadide lammutamise ja kommunikatsioonide demonteerimise teostamiseks vajaliku lammutusprojekti koostamine (TP – tööprojekti staadiumis).
Üldine:
Lammutamisele ja demonteerimisele kuuluvad estakaadid ja kommunikatsioonid asuvad VKG tootmisterritooriumil aadressil: Keemia vkt 1(jt), Järve linnaosa, Kohtla-Järve linn, Ida-Viru maakond.
Tegemist on Viru Keemia Grupp AS kinnistu ja territooriumiga, kus täna toimub põhitegevusena põlevkiviõli tootmine, kus kunagise Kiviter AS aegadest on jäänud tehnoloogilistele estakaadidele palju mittevajalike kaabli- ja torukommunikatsioone.
Nimetatud tehnoloogilised estakaadid on teadaolevalt ehitatud 1960ndatel aastatel. Estakaadide põhielementideks on raudbetoonkonstruktsioonid: sambad; rõhtsuunalised talad; ristsuunalised traaversid.
Lammutus -ja demonteerimistööde objektideks käesoleva hanke raames on järgmised tootmisterritooriumil asuvad estakaadilõigud:
Sektor 1 – estakaadi lõigud (vt S1 asendiplaani):
5A-5;
3A-3-6A;
2A-10-4;
Metallmast.
Sektor 2 – estakaadi lõigud (vt S2 asendiplaani):
4-5;
5-8;
8-10;
10-12.
Sektor 9 – estakaadi lõigud (vt S9 asendiplaani):
4a-7;
4-7;
7-8;
7-9.
Lammutus- ja demonteerimistööde mahtu kuulub:
Punktis 2.4 nimetatud tootmisterritooriumil asuvatelt estakaadilõikudelt töötavate kommunikatsioonide seast kasutuseta kaabli- ja torukommunikatsioonide, samuti amortiseerunud ja mittevajalike konstruktsioonide demonteerimine või lammutamine.
Estakaadidel asuvate torustike ja kaablitrasside demonteerimise eelne ohutustamine (vajadusel vahe lahti lõiked, tamponeerimine/sulgemine, ohtlikest jäätmetest, samuti põlevainetest ja gaasidest puhastamine).
Lammutusjäätmete liigiti utiliseerimiseks sorteerimine ja vajadusel sorteeritult keskkonna nõuetele vastav vaheladustamine (sh asbest jt isolatsiooni kattematerjalid).
Taaskasutatavate lammutusjääkide (kivimaterjali) purustamine fraktsiooni 20-80mm ja selle samas asukohas tagasitäite materjalina ärakasutamine ning ülejäänud koguse territooriumil kuhjana ladustamine (aadressil: Keemia vkt 4f, K-J).
Utiliseerimist vajavate lammutusjääkide (sh ohtlikud jäätmed) eraldamine ja jäätmekäitluskeskusele üleandmine.
Metallijäätmete kivimaterjalist välja sõelumine/eraldamine.
Metallijäätmete 30m³ konteineriga ära veoks vajalikku mõõtu ja kaalu lõikamine (max gabariidid 6x2,5m ja kaal kuni 5 tonni).
Lammutusobjekti töömaal asuva ala lammutusjäätmetest puhastamine ja pinnase taastamine ning tasandamine.
Lammutusprojekt ja projekteerimise maht peab vastama seaduslikele nõuetele ja sisaldama sh:
Lammutamis- ja demonteerimistööde jaotist koos kirjeldava osa ja joonistega.
Lammutustööde organiseerimise kirjeldust, kus tuleb üksikasjalikult näidata tööde liik, teostamise järjekord ja maht liikide kaupa.
Kaabli- ja torukommunikatsioonide ohutustamise ja väljalülitamise kirjeldust.
Lammutustööde teostamise tehnoloogiat.
Lammutusjäätmete utiliseerimise kava (arvestades nende taaskasutamise võimalusi).
Jäätmemahtude liigiti arvestust (sh metallijäätmete).
Keskkonnakaitse alased meetmeid.
Lammutustööde ohutusmeetmeid, tööohutuse plaani ja riskianalüüsi.
Ehituslubade taotluste vormistamist koos nende menetlemise ja esitamisega vastavatele ametitele ning lubade kättesaamist.
Lammutustööde üldine teostamine:
3.1       Lammutus ja demonteerimistööde teostamise aluseks on koostatud lammutusprojekt, samuti hankija tehniline kirjeldus.
3.2       Lammutustöid võib teostada MTR ehitusregistreeringut omav pädev ettevõte.
3.3       Lammutustööde teostamiseks tuleb töövõtjal koostada üksikasjalik tööde teostamise ja ohutusplaan, kus on näidatud mehhanismide vajadus ja liikumine, tööde järjekord, ajagraafik, ladustamine, transport ja ohutustmeetmed.
3.4       Lammutustööd teostada kooskõlastatult ehitise omanikuga ja vastavalt ohutustehnika nõuetele. Töid tuleb teostada sh töötavate torustikega estakaadidel.
3.5       Konstruktsioonide ja kommunikatsioonide lammutamine peab toimuma insener-tehnilise personali vahetul juuresolekul, juhtimisel ja vastutusel. Inimeste lähenemine lammutatava konstruktsiooni piirkonda on lubatud ainult peale veendumust, et need on püsivad ja ohutud.
3.6       Peale lammutustööde lõppemist peavad kõik territooriumi kahjustatud katted ja säilimisele kuulunud ehitised olema taastatud. Töömaa pinnas peab jääma ühtlaselt tasandatud ja tihendatud (kasutada purustatud täitematerjali – vajadusel tarnida juurde vajalikus ja sobivas fraktsioonis killustikku). Lammutustöödega ei tohi kaasneda keskkonnakahjustusi.
3.7       Demonteeritavad metalljäätmed ladustatakse kuni ära veoni sorteeritult lammutusobjekti läheduses territooriumil või otse metallijäätmete käitlust ja ära vedu teostava töövõtja vastavas konteineris. Võimalikud vahe ladustamisplatsid asuvad territooriumil aadressil: Keemia vkt 4f või 2c, Kohtla-Järve.
3.8       Metallijäätmed tuleb kogumisplatsi(de)le ladustada liigiti. Kõik metallijäätmed peavad olema pärast demonteerimist ja töötlemist mõõdus ja kaalus, mis võimaldab neid metallijäätmete veokitega tõsta ja transportida.
3.9       Demonteeritava metallijäätme küljest peab olema eraldatud isolatsioonimaterjalid, šamott, vill jm sarnased materjalid. Need materjalid tuleb nõuetekohaselt utiliseerida või taaskasutada.
3.10     Töövõtja on jäätmete tekitaja ja valdaja jäätmeseaduse mõistes ja vastutab selle eest, et jäätmed on utiliseeritud nõuetekohaselt.
3.11     Isolatsioonimaterjalid jms sorteeritakse, veetakse välja territooriumilt ja antakse üle jäätmekäitlejale.
3.12 Jäätmekäitlejale üleantud lammutusjäätmed akteeritakse vastavalt faktiliselt üleantud kogustele.
3.13     Tagasitäitena kasutatavad kivimaterjalid (tellised, betoon jms) purustatakse fraktsiooni 20-80 mm. Kogu purustatav materjal, mis ei ole keskkonnaohtlik kasutatakse objektil tagasitäitena, ülejääk ladestatakse territooriumil kuhjana.
3.14     Kuna tagasitäitena kasutatavad tellised ja betoon on jäätmed, siis Töövõtja taaskasutab tellised ja betooni oma jäätmeloa või registreerimistõendi alusel (Jäätmeseadus § 73 lg 5; Jäätmeseadus § 74 lg 1 p1; Keskkonnaministri määrus nr 21). Lisainfo registreerimistõendi kohta võib leida Keskkonnaameti koduleheküljel http://www.keskkonnaamet.ee.
3.15     Ohtlikud jäätmed käideldakse vastavat kehtivale Jäätmeseadusele töövõtja kulul.
3.16     Tööde lõpetamisel tuleb kohalikule omavalitsusele esitada jäätmeõiend ehitusjäätmete käitlemise kohta.
3.17     Hankijale/tellijale esitatakse kõik jäätmete üleandmist tõendavad dokumendid.
3.18     Töövõtja kannab kõik kulud, mis on seotud tekkivate utiliseerimist vajavate jääkide eraldamisega, hoiustamisega, transportimisega ja üleandmisega jäätmekäitlejale.
3.19     Reostuskollete tekkimisel või avastamisel tuleb koheselt võtta kasutusele vastavad töövõtted ja -meetmed selleks tegevusluba või -litsentsi omava ettevõtte poolt.
3.20     Töövõtja on kohustatud lammutustööde ajaks lammutustsooni hankijaga kooskõlastatult piirdeaiaga eraldama ja selle nõuetekohaselt tähistama.
3.21     Lammutustöödel eritööde teostamine tuleb eelnevalt kooskõlastada tellijaga ja vormistada vastav eritööde luba (vastavalt VKG-s kehtivale korrale).
3.22     Töövõtja peab organiseerima lammutustööde ajaks oma töötajate tarbeks lammutusplatsile välikäimla, vajadusel ehitussoojaku (kooskõlastatakse tellijaga).
3.23     Töövõtja tagab lammutustööde käigus kõrval asetsevate töötavate hoonete, rajatiste ja tehnoloogiliste võrkude ja kommunikatsioonide tõrgeteta töö.
3.24     Töövõtja peab selgitama välja kõigi võimalike tehnovõrkude ja kommunikatsioonide asukohad, millega võib tööde käigus kokku puutuda. Eri tähelepanu tuleks pöörata olemasolevatele säilitavatele tehnoloogilistele torustikele ja seadmetele, mis asuvad lammutusobjektil või selle vahetus läheduses.
3.25     Töövõtja peab rakendama kaitsemeetmeid töötavate seadmete, torustike jmt objektide jaoks, mis võivad lammutustööde käigus saada kahjustatud.
3.26     Hankija lubab territooriumile sisse sõita ainult lammutusobjektiga seotud ja teenindavad sõidukid.
3.27 Töövõtjale antakse lammutusobjekt üle töömaa üleandmise aktiga, millega töövõtja võtab endale täieliku kohustuse ja vastutuse tagada objektil töö- ja tuleohutus.
3.28 Töövõtja sõlmib kindlustusseltsiga enne töödega alustamist omal kulul ehituse koguriskikindlustuse (CAR) lepingu, mille tingimuste kohaselt peab kindlustus katma kõik töö tegemisest tulenevad riskid, sealhulgas lepinguobjektiks oleva ja kindlustuskohas asuva vara igasugune ettenägematu või ootamatu hävimine, kahjustumine või kaotsiminek.
3.29 Lammutustöödel tuleb vundamendid eemaldada vähemalt 0,5m sügavuselt põranda või maapinnast. Vundamendi demonteerimisel tekkinud augud ja ebatasasused täita liiva või killustikuga või purustatud täitematerjaliga, mis tuleb tasandada ja vajadusel tihendada.
3.30 Jäätmete vedu peab toimuma nõuetekohases taaras.
3.31 Roomiktehnikaga on keelatud sõita üle kommunikatsiooni kaevukaante ning teede ja tänavate.
3.32 Lammutustööde käigus peab töövõtja määrama ühe isiku töötervishoiu ja tööohutuse eest vastutavaks.
3.33 Tööde õige ja ohutu korralduse eest vastutab täisulatuses ainult töövõtja.
3.34 Lammutustööde mahus tuleb eemaldada, käidelda ja utiliseerida töömaale jäävad puud ja põõsad (koos juurtega).
3.35 Lammutustööde käigus tuleb tagada töötavate toru- ja kaablikommunikatsioonide (maa- ja õhuliinid) puutumatus ja terviklikkus.
3.36 Pärast lammutustööde lõppu tuleb teostada tööde läbiviimise territooriumi koristamine, samuti teostada tööde käigus kahjustatud territooriumi heakorrastus.
NB! Tööde teostamisel tuleb pöörata erilist tähelepanu tööohutusele, demonteerimistööde teostamisele töötavate kommunikatsioonide ja seadmete läheduses.
Hinnapakkumuse esitamise juhised:
4.1       Kõik hinnapakkumuse ettevalmistamise ja esitamisega seotud kulud kuni töövõtulepingu sõlmimiseni kannab Töövõtja.
4.2       Hinnapakkumuse esitamise keeleks on eesti keel (teises keeles ainult kokkuleppel Hankijaga).
4.3       Hinnapakkumus tuleb esitada eurodes ja ilma käibemaksuta.
4.4       Hinnapakkumus peab sisaldama kõiki kulusid tulenevalt Tellija poolt esitatud lähteülesandele.
4.5       Pakkuja peab objekti ülevaatusel olukorda hindama ja täpsustama enne hinnapakkumise esitamist projekteerimise ja lammutustööde täpse mahu ja ulatuse.
4.6       Pakkumuse maksumus ja kirjeldus esitatakse vastavalt hinnapakkumustabelile (vt Lisa 1). Soovi korral võib pakkumise esitada lisaks pakkuja vormil.
4.7       Kui Töövõtja kasutab tööde teostamisel alltöövõttu, siis tuleb need ettevõtted pakkumuse materjalides loetleda (viitega teostatavale töölõigule).
4.8       Osalist pakkumust hankija ei aktsepteeri.
4.9       Töövõtja ei tohi avaldada hankemenetluse käigus Hankija kohta teatavaks saanud konfidentsiaalset infot kolmandatele isikutele ilma Hankija eelneva kirjaliku loata.
4.10     Hankele kvalifitseerub pakkuja, kelle esindaja on viibinud objektiga tutvumisel.
4.11     Pakkumused tuleb esitada läbi Mercell hankekeskkonna.
4.12     Hinnapakkumine peab kehtima minimaalselt 60 kalendripäeva.
Lisatud dokumendidLisa 1- Hinnapakkumustabel.
Lisa 2 - Lammutusobjektide asukoha-ja asendiplaan (viidetega estakaadi lõikudele).
Lisa 3 – Estakaadidel asuvate kommunikatsioonide inventuuri tulemused.
Lisa 4 – Eksperthinnang Sektor 2 estakaadi lõikude 4-10 tugikonstruktsioo
nide seisukorrale.
Lisa 5 - Fotod.

Pakkumuste esitamise tähtaeg

Hiljemalt 14.10.2022 kell 16.00 Mercelli hankekeskkonnas.

Hanke kvalifitseerimistingimusedHankele kvalifitseeruvad pakkujad, kes omavad tööde teostamiseks vajalikke registreeringuid ja tunnistust, esitavad korrektselt kõik küsitud dokumendid ja on komisjoni hinnangul pädevad ning võimekad antud lammutustööd ohutult ja kvaliteetselt teostama.

Hanke hindamiskriteeriumidEdukaks tunnistatakse hanke tingimustele ja projektile vastav madalaima hinnaga pakkumus, eeldusel, et pakkuja omab tööde teostamiseks vajalikku kompetentsi, tehnikat ja kogemust.

Lepingu täitmise tähtaeg Lepingu sõlmimisest kuni 15.02.2023

Objektiga tutvumise aeg05.10.2022 kell 13.00. Kogunemine Viru Keemia Grupp tootmisterritooriumi peapääslas aadressil: Keemia vkt 1, Kohtla-Järve.









Pakkumus peab sisaldama teavet pakkumuse jõusoleku kehtivuse osas.
Hinnad palume esitada ilma käibemaksuta.
Hankijal on õigus korraldada täiendavad läbirääkimised kahe parimate pakkujatega eesmärgil saavutada minimaalse ja mõistliku hankemaksumuse. Läbirääkimistel osalenud pakkuja võib korduvaks etapiks esitada sama või väiksema hinnaga pakkumuse.
Hankija jätab endale õiguse muuta tööde mahte või lükata tagasi kõik pakkumused, kui ilmnevad muutused Hankija tootmismahtudes või pakkumused ületavad Hankija eelarvelisi võimalusi.
Hankemenetluse küsimustes palume pöörduda:
Inna Revjakina
+372 33 424 03
+372 50 99327
e-mail inna.revjakina@vkg.ee
Hankel osalemiseks ja hankega kaasaolevate dokumentide nägemiseks peate sisenema oma kasutajatunnustega hankekeskkonda ning vajutama hanke kohal asetsevale nupule "Tutvu hanke materjalidega".
Pakkumuse esitamine Mercell hankekeskkonnas on tasuta. Pakkumised on varjatud kuni pakkumuste esitamise tähtaja saabumiseni.
Küsimused, mis puudutavad hankekeskkonda, sh. abi ja tugi pakkumuse esitamisel, palun esitada oma Mercelli konsultandile või kontakteeruge üldtelefonil +372 683 6785 või e-post eesti@mercell.com.
Hankega seotud küsimustes palun võtta ühendust Hankija esindajaga kasutades Mercell hankekeskkonna kommunikatsioonimoodulit.
Pakkuja on hankelepingu täitmisel kohustatud järgima hankija kehtestatud normdokumente, sealhulgas eeskirju,  juhendeid, protseduure, mis asuvad veebilehel
https://www.vkg.ee/partneritele.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
Estakaadide lammutamine Lisa 2-5.zip 51,42 MB
Lisa 1_ Hinnapakkumustabel_estakaadide osaline lammutamine v02.xls 74 KB

Mercell Germany

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 60
Mercell Germany | Askekroken 11, 0277 OSLO, Norwegen